PradžiaEuropaAlbanijaAtostogos Balkanuose prasideda: ką pamatyti Rumunijoje, Albanijoje ir Santorinio saloje
AlbanijaAlbanijaGraikijos vėliavaGraikijaRumunija

Atostogos Balkanuose prasideda: ką pamatyti Rumunijoje, Albanijoje ir Santorinio saloje

Tikrai nesitiki, kad jau penktadienis ir prasideda atostogos bei bent savaitėlę bus galima atsitraukti nuo kasdieninės rutinos. Net devynios dienos – tiek bus praleista laiko Balkanuose. Sprendimą keliauti į Balkanus, tiksliau Rumuniją ir Albaniją lėmė tai, kad tai šalys, kuriose anksčiau dar neteko lankytis.

Prisipažinsiu, jog didelės traukos į Rumuniją ar Bulgariją nebuvo, galimai dėl įvairių vidinių įsitikinimų ar vyraujančių stereotipų, kurių čia neminėsiu. Tad atėjo laikas ir Rumunijai, o Bulgariją aplankysime kitąsyk.

Norėjosi į Šiaurės Makedoniją, bet dėl prasto pasiekiamumo oru, pasirinkime skrydžius į Albaniją. Galiausiai atostogų vyšnia pasirinkta viešnagė Santorinio saloje. Tad apie viską trumpai ir aptarsiu, ką už kiek įmanoma pamatyti minėtose šalyse.

Pirmoji stotelė – Rumunijos sostinė Bukareštas

Kadangi tiesioginių skrydžių į Rumunijos sostinę nėra, teko ieškoti alternatyvų, kaip pasiekti minėtąjį kraštą. Padorūs skrydžių variantai buvo du – „airBaltic“ ir „Lot“. Pasirinkome pastarąsias oro linijas, nes skristi į Rygą, tada iš ten vėl per Lietuvą į Rumuniją – neteikė didelio entuziazmo. Juolab, kad palūkėti trejetą valandų Varšuvos oro uoste neturėtų būti didelė kančia.

Tad Bukarešte mūsų laukia pats prabangiausias miesto viešbutis, kuris įsikūręs buvusiame banko pastate. Penkių žvaigždučių viešbučio baras įkurtas buvusioje banko saugykloje. Šiame bare taip pat būtinai apsilankysime. Trijų naktų viešnagė su pusryčiais dviems asmenims „Marmorosch“ viešbutyje su mokesčiais – 730 EUR.

Kitą dieną mūsų laukia visos dienos kelionė, kurios metu aplankysime legendinę Drakulos pilį, Bran pilį ir į „Unesco“ paveldo sąrašą įtrauktą Brasov miestelį. Ekskursijos kaina žmogui „GetYourGuide“ platformoje – 69EUR. Galima ir pigesnių variantų rasti, bet pasirinkome mažesnę turistinę grupę ir kelionę mikroautobusu.

Kitą dieną aplankysime žymiuosius parlamento rūmus ir kitas miesto žymias vietas. Vakare lankysimės turistų „pelėkautais“  vadinamame restorane „Caru’ cu bere“. Pažiūrėsime, kaip ten yra iš tikrųjų.

Šiaip pasižvalgysime po miestą.

Antroji stotelė – Albanija

Albanijoje būsime šiek tiek avantiūristai, nes kažkokių pažintinių ekskursijų Albanijoje kol kas neužsisakėme. Vis dėlto viešbutis, kuriame apsistosime yra kiek atokiau nuo turistinių vietų, o dažnas, kas jau buvo šioje šalyje, nerekomendavo nuomotis automobilio. Paklausėme šito patarimo, nors teko vairuoti Jordanijoje, tad gal nebūtų buvusi tokia jau ir ekstremali. Kaip ten būtų, kažkur tikrai nuvažiuosime ir pasidalinsime įspūdžiais. Viešbutį pasieksime specialiai užsakytu, kaip buvo rašoma šios įmonės portale, „išskirtinio komforto ir naujutėlaičiu automobiliu“. Kelionė į abi puses mums kainavo 40EUR.

Tuo tarpu penkių žvaigždučių viešbutis „Meliá Dürres Albania“ praktiškai naujutėlis – atidarytas praėjusių metų gegužę. Viešbučių tinklas „Meliá“ priklauso ispanų milijardieriui Gabriel Escarrer Julià. Šiam tinklui priklauso daugiau nei 350 viešbučių, kurie įsikūrę daugiau nei 40-yje pasaulio šalių. Trijų dienų nakvynė su „Half Board“, t.y. pusryčiais ir vakariene, „deluxe superview“ kambaryje mums kainuos 1000EUR. Tiesa, užsakėme tiesiogiai per viešbučių tinklo „Melia“ portalą, nes buvo taikoma akcija ir buvo pigiau nei „Booking.com“ platformoje.

Trečioji stotelė – Santorinis

Iš Albanijos skrisim į Santorinio salą su persėdimu Atėnuose. Aišku, vykstant į šią salą, reikėtų viską susižiūrėti ir užsisakyti iš anksto. Na gerai, turbūt taip reikia daryti keliaujant į visas Graikijoje esančias ir itin turistų lankomas salas.

Taksi kainos šioje saloje kosminės, tad neretai yra gerokai pigiau išsinuomoti automobilį, nes neretai taip bus pigiau, nei visur kviesti taksi. O ši transporto priemonė į vieną pusę jums gali kainuoti nuo 20-30EUR ir žemiau šitos kainos dažnu atveju tikrai nerasite. Sala nėra didelė ir jei rinksitės salos pakraštį, o ne centrinę salos dalį, tuomet už transportą teks papurtyti piniginę.

Šioje saloje trims dienoms išsinuomavome penkių žvaigždučių viešbutį „Orama Hotel & SPA“. Teko intensyviai ieškoti neseniai atidaryto viešbučio, skaityti atsiliepimus praktiškai apie kiekvieną iš jų, nes liūdna patirtis Mykonos saloje pamokė, kad reikia ieškoti kuo naujesnio viešbučio ir kurio švara įvertinta aukščiausiu balu. Trijų dienų viešnagė su pusryčiais bei vaizdu į ugnikalnį šiame viešbutyje mums kainuos 1380EUR. Plius šis viešbutis netoli sostinės Firos, maždaug kilometras, ir bus galima tiesiog nueiti pasivaikščioti baltai mėlyname miestelyje. Šis pasivaikščiojimas nieko nekainuos.

Kitos dienos ankstyvą rytą, birželio 7 d., mūsų laukia kelionė-kruizas buriniu laivu. Visos dienos ekskursiją užsakėme platformoje „GetYourGuide“ už 114EUR dviems asmenims. Ekskursijos aprašyme teigiama, jog mūsų laukia nepamirštamas kruizas ir įsimintina patirtis lankant vulkanines salas, maudynės karštose versmėse, kopimas į vulkaninę salą. Kelionės metu apie visas įdomybes pasakos gidas, o ekskursijos pažiba – saulėlydis Oia kaimelyje. Jį bus galima stebėti gurkšnojant gaiviuosius gėrimus. Po visos šios programos būsime komfortiškai pristatyti atgal į viešbutį. Tad mums tereikės nepamiršti atsikelti anksčiau, papusryčiauti ir laukti viešbučio vestibiulyje, kol mus pasiims.

Kitą rytą į viešbutį mums bus pristatytas išsinuomotas automobilis, nes už taksi į vieną pusę mokėti 40EUR nebuvo noro. Aplankyti Santorini antikinį miestą Akrotiri, savotišką Graikijos Pompėją, kuris buvo palaidotas po dideliu pelenų sluoksniu išsiveržus ugnikalniui. Legenda teigia, kad būtent šioje saloje gyvavo pažangi Atlantidos civilizacija. Automobilio nuoma dviems dienoms – 111EUR, o tuo pačiu automobiliu nuvyksime į oro uostą. Nereikės mokėti už taksi.

Visi įspūdžiai ir vaizdai su Rainiu

Visus naujausius įspūdžius, vaizdus bei akimirkas iš kelionės galite stebėti socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje mr_rainis.

Jums taip pat gali patikti